Terug naar beginpagina

Vanoverbeke Peter

 

Peter Vanoverbeke werd geboren op 25 mei 1966 in Oostende. Na zijn middelbare studies volgde hij een opleiding Kinesitherapie in Gent. Omdat hij destijds werkte voor de Koninklijke Belgische Basketbal Bond was een postgraduaat opleiding tot sportkinesitherapeut een voor de hand liggende keuze. Nadien volgden er nog andere specialisaties en startte hij een zelfstandige praktijk in Koekelare.

Aan het Jing Ming Instituut in Antwerpen kwam hij via opleidingen als Myofasciale Therapie (triggerpoints), Kinesiologie, Energetische ondersteuning en Auriculotherapie, veelvuldig in aanraking met denkwijzen en technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Een totaal nieuwe wereld ging open. Plots werden tal van vragen die jarenlang onbeantwoord bleven, nu kraakhelder opgelost. Maar ieder antwoord vormde ook de basis voor een nieuwe vraag. Na de cursus Comparatieve filosofie, gedoceerd door sinoloog Prof. dr. emeritus Ulrich Libbrecht, steeg ook zijn interesse voor de oosterse cultuur.

Een volwaardige opleiding Acupunctuur aan het OTCG te Antwerpen (http://www.otcg.be/) kon niet langer meer uitblijven. Alle jarenlang bijeengesprokkelde oosterse kennis had immers een fundament nodig. Na zijn theoretische opleidingen in oosterse geneeswijzen, ging hij zich vervolmaken in het 'verre' China. Hij studeerde en volgde meerdere stages aan vermaarde universiteiten en ziekenhuizen.

Op grond van deze opleidingen is hij erkend door de Belgian Acupunctors Federation (BAF) en European Federation for Oriental Medicin (Eufom).

(http://www.acupunctuur-baf.be/)

(http://www.eufom.com)

Zijn verdere specialisaties in ooracupunctuur, schedelacupunctuur, WAA pols-enkel acupunctuur en fytotherapie, bewijzen dat het een weg zonder einde is. De weg is immers zo boeiend dat hij hoopt dat de reis nooit stopt.

Hij heeft zijn ‘roots’ binnen de westerse kinesitherapie evenwel nooit volledig verlaten. In zijn groepspraktijk komen Oost en West samen, en versterken elkaar.

Terug naar beginpagina